przejdź do treści wpisy

Dlaczego warto wyposażyć kuchnię w kocioł warzelny?

kocioł warzelnyGdy zakładamy restaurację, dużo rozmyślamy jaki sprzęt do niej kupić i co może ułatwić naszym pracownikom, codzienne wykonywanie obowiązków.

Zainwestuj w kocioł warzelny

Kotły te należą do tradycyjnego wyposażenia kuchni, szczególnie we wszelkiego rodzaju restauracjach, barach, stołówkach szkolnych lub szpitalnych, czyli wszędzie tam gdzie mamy do czynienia z gotowaniem dla większej ilości osób.

Zapewnij dobrą organizację pracy w kuchni

W porównaniu do gotowania w garnkach, używanie kotła warzelnego w dużym stopniu może ułatwić pracę, a przez to zaoszczędzić czas, dzięki czemu pracownicy, poprzez większą jego ilość, są w stanie w dalszym stopniu rozwijać swoje zdolności kulinarne. Ponadto kocioł warzelny perfekcyjnie nadaje się, podczas gotowania dla imprez masowych tj. wesel, komunii, różnego rodzaju przyjęć, studniówek i innych. Dobrze zorganizowana kuchnia może wiele zdziałać, co potwierdzi niemal każdy restaurator.

Higiena pracy

Podczas przygotowania potraw, ważnym elementem jest korzystanie ze sprzętu najwyższej jakości, najlepiej wykonanego ze stali nierdzewnej, która jest w stanie zapewnić higieniczne oraz bezpieczne gotowanie potraw, co jest niezmiernie ważne w tzw. „dużej gastronomii”.

admin kategoria: Sprzęt gastronomiczny dnia 19 Grudzień 2016 » Komentowanie wyłączone.